Aftermarket LED Taillight+Signal -98-05 - How to wire?

Need advice on which oil to use or which tyre best suits you? Share your topic and get help here.
Post Reply
Hvornum
Posts: 35
Joined: Sun Jun 22, 2014 4:03 pm
Location: Sweden, Växjö
Contact:

Aftermarket LED Taillight+Signal -98-05 - How to wire?

Post by Hvornum » Fri Jul 11, 2014 11:42 am

Hi.

Here's the product
Image
First off, I won't be using the turn signals in this integrated light because I recon they don't properly show which way you're turning. (also, I don't fancy them really)

Now to the fun part, wiring diagrams...
So I've got a -97 storm, and I found a nice wiring diagram here on the forums and it looks something like this:
Image

Removed the old Taillight but left the bulbs in place just to see how they're wired.
Measured on them and figured the middle cable going to the connector is ground, the sides must be signal and +12v respectively.
So to figure out which one was which I simply measured the passing voltage and got the green+yellow is the +12v. There for the green should be signal.

So, here's my problem..

Bike wiring:
- Green/Yellow
- Brown
- Green

LED wiring:
- Green
- Red
- Black

I got the lights to lit up, but as soon as i break (depending on my wiring) i get two outcomes:
- License plate lighting lits up [Green->Brown, Black -> Green, Red -> +12v]
or
- Ground fault effectively shutting of the lights until i release the break. [Green -> Green, Black -> Brown, Red -> +12v]

In case my english is complete rubbish, here's where I'm at now.
https://youtu.be/ghWeTXKKyc8


My conclusion is that the break light is always on, the turn signals work but the position+license light is inactive.
Also the obvious ground fault in this video.

Any idea how to patch these two wiring systems together?
Here's a picture of the original connector and the 3 main wires from the LED light (Note: I did not receive a connector from the taillight manufacturers):
Image


Edit: I'm sorry for any Swedish people reading up on this realizing I've written sort of the same question in that forum. I was hoping I'd done enough research and written a good enough post for Tweety to be in the mood to help a poor lad out, but I realized I'll be going to the garage this evening and It's the last opportunity I have to fix this before the UK trip next week.. So hope that's alright for all Swedish people reading up on this :)

Hvornum
Posts: 35
Joined: Sun Jun 22, 2014 4:03 pm
Location: Sweden, Växjö
Contact:

Re: Aftermarket LED Taillight+Signal -98-05 - How to wire?

Post by Hvornum » Fri Jul 11, 2014 4:06 pm

When I got out to the garage, I started thinking "maybe I accedently touched one of the other connectors when I did my initial search for the signal wire..
So I remeasured everything and lo and behold.. The signal wire was the Green+Yellow (for whatever reason.. This is not according to the schematics).
Also the red wire on the LED is the ground (again, why the f*** is this.. Every standard I know says that Red is a positive wire..)

Anyway, here's the working setup:
Image

And since I didn't have any heat shrink, so in the meantime I used some good old electric-tape (kids, don't try this at home..) :)
Image

Image

Image



If it helps anyone out the slightest, here's a picture that the seller gave me (altho doesn't match the wiring on my bike):
Image

User avatar
bald_pig
Posts: 444
Joined: Thu May 08, 2014 9:14 pm
Location: Essex

Re: Aftermarket LED Taillight+Signal -98-05 - How to wire?

Post by bald_pig » Sat Jul 12, 2014 5:36 pm

there are a couple of versions, it seems. The one I've ordered just plugs into the original bulb holder (unless the pictures are wrong!)

Post Reply